Петел с Доматен сос

11/07/2018
"Колкото и да кукуригаш, все завършваш във фурната, но важното е да си в компанията на доматен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 343
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете петела на порции. Сложете месото в тенджера под налягане. Добавете сол. Сварете до готовност.

Обелете лука, почистете чушките и морковите. Нарежете зеленчуците на ситно. Сложете ги в тава за печене.

Добавете олиото и зеленчуците. Задушете ги до омекване. Прибавете червения пипер и зеленчуковата подправка. Изсипете доматите.

Похлупете с капак тавата. Запечете 6-7 минути.

Наредете птичето месо. Полейте с бульон.

Похлупете съда отново и изпечете ястието до приятен загар.

Поръсете със свеж магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар