Начин на приготвяне
Приготвяме палачинките:
В купа разбиваме хубаво яйцата. Добавяме солта, млякото, захарта, нишестето и содата и отново разбиваме. От сместа в намаслен с олио тиган изпържваме средно тънки палачинки.
За плънката запържваме каймата за 10 минути в тенджера с олиото, добавяме доматеното пюре, солта, черния пипер и босилека и готвим до сгъстяваме.
На дъното на кръгла тавичка с диаметъра на палачинките поставяме една палачинка. Отгоре сипваме плънка и настъргваме моцарела.
Така редуваме до изчерпване на продуктите, като завършваме с палачинка, а върху нея настъргваме само моцарела.
Запичаме лазанята за 10 минути в силно загрята фурна.
Сервираме веднага.
Лазанята с палачинки и кайма е готова.