Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Лятна бърза фритата

Лятна бърза фритата

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Лятна бърза фритата
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Фритата, който се приготвя за минути с каквито продукти са останали в хладилника"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • чушки - сурова, половин
  • гъби - 2 бр. кралска печурка, средни
  • кашкавал - 40 г
  • шунка - 2 слайса
  • масло - 10 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В големите горещини през лятото предпочитам нещо бързо и вкусно, така че да не се застоявам в кухнята.

Тази фритата е точно такава, приготвя се за минути и в нея има от всичко в хладилника по малко.

Гъбите и чушката се почистват, нарязват се на дребно и заедно с нарязаната шунка се изсипват в тиган с незалепващо дъно, в който сме загрели маслото и олиото.

Пържат се няколко минути, не повече от 7-8, докато изври течността от чушката и гъбите, като имате предвид, че кралската печурка е по-суха в сравнение с обикновената, а и по-ароматна.

През това време сме разбили яйцата и заедно с нарязания кашкавал на дребни кубчета, малко сол и черен пипер прибавяме в тигана и чакаме, за да се запържи фритатата отдолу.

Ако не можем да я обърнем, слагаме тигана в парти грил, за да се запече и отгоре. Но за този вариант трябва предварително да сме премерили дали тиганът може да влезе.

Лятната бърза фритата е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: