Начин на приготвяне
В големите горещини през лятото предпочитам нещо бързо и вкусно, така че да не се застоявам в кухнята.
Тази фритата е точно такава, приготвя се за минути и в нея има от всичко в хладилника по малко.
Гъбите и чушката се почистват, нарязват се на дребно и заедно с нарязаната шунка се изсипват в тиган с незалепващо дъно, в който сме загрели маслото и олиото.
Пържат се няколко минути, не повече от 7-8, докато изври течността от чушката и гъбите, като имате предвид, че кралската печурка е по-суха в сравнение с обикновената, а и по-ароматна.
През това време сме разбили яйцата и заедно с нарязания кашкавал на дребни кубчета, малко сол и черен пипер прибавяме в тигана и чакаме, за да се запържи фритатата отдолу.
Ако не можем да я обърнем, слагаме тигана в парти грил, за да се запече и отгоре. Но за този вариант трябва предварително да сме премерили дали тиганът може да влезе.
Лятната бърза фритата е готова!