Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Мариновани Агнешки Ребра на Скара

Мариновани Агнешки Ребра на Скара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Мариновани Агнешки Ребра на Скара2 / 2
14/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца - 1.5 кг
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л лют
  • червен пипер - 1/2 к.л. пушен
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л. суха
  • розмарин - 1 к.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват зехтинът, червеният и черният пипер, мащерката и розмаринът.

Продуктите се разбъркват хубаво и с получената марината се намазват предварително нарязаните на порции и посолени агнешки ребърца.

Овкусените ребърца се поставят в затворен съд и се слагат в хладилника за поне шест часа, за да поемат всички аромати.

Пекат се на загрята скара или барбекю, като се обръщат от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: