Сочен сладкиш с орехи и крем

Мария СимоваМария СимоваГуру10255698612
13/07/2018
"Ние сме твърдо ЗА кафето да се сервира с домашни сладкиши, по възможност с този сладкиш с орехи и крем "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134 207
  • Преглеждания за месеца8356
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата със захарта и добавете останалите продукти по реда, по който са изписани, като предварително сте смесили брашното с бакпулвера. Сипете сместа в тава с размери 20х35 см, предварително намаслена с олио и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 25-30 минути.

Докато сладкишът се пече, сварете сиропа, като смесите захарта и водата, след като заври, варите 5 минути.

Извадете готовия сладкиш и залейте равномерно със сиропа, оставете да се охлажда.

Сварете крема, като в купа смесете разбитите яйца със захарта и ванилиите.

Добавете 100 мл от студеното прясно мляко и брашното, разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко поставете на котлона да заври и при непрекъснато бъркане добавите яйчената смес, варите до сгъстяване на крема. В края добавете маслото, нарязано на кубчета, и бъркате, докато се разтвори напълно.

Залейте сладкиша с крема и поръсете с 3-4 с.л. смлени орехи, оставете да се охлади напълно и стегне крема за 2-3 часа, сервирате студен.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мария
Мария
28.01.2019 14:53
Само да попитам, не трябва ли сладкиша да е изтинал преди заливката, а сиропа да е топъл, или обратното!
3
1
София В.
София В.
28.01.2019 15:41
Аз доколкото знам винаги се прави така-студен сладкиш и топъл сироп :-) ако Сладкиша не е изстинал и го полеем с топъл сироп ще се "разкашка"
11
0
София В.
София В.
30.12.2018 10:46
Много добра рецепта!Вече любим сладкиш на цялото семейство.
2
2