Пълнозърнести гризини с пармезан

15/07/2018
"Не посягайте към солетите, а си пригответе вкусни домашни гризини с пармезан - поне 100 пъти по-вкусни са "
Приготвяне18 мин.
Готвене15 мин.
Общо33 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 913
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затоплената вода с щипка захар. Оставете да шупне за 5 минутки.

За тази рецепта ще ни е нужен пармезан на прах, затова ако вашият е цяло блокче, просто го настържете на много фино ренде или в по-добрия случай - смелете в мелачка за кафе или блендер.

Сложете двата вида брашно в купичка и налейте към тях зехтина и втасалата мая. Сложете солта, 60 г от пармезана на прах и замесете гладко тесто.

Приберете тестото в торбичка и я затворете добре. Оставете в хладилник за 40 минути.

Когато премине това време, разточете на тънка кора и изрежете от тестото тънки дълги ленти.

Засуквайте всяка и подреждайте на малко разстояние една от друга в тавичка, предварително намаслена или покрита с хартия за печене.

Поръсете с останалия пармезан. Тъй като при поръсването ще пада и в тавичката, ако ползвате хартия за печене, няма проблем, но ако само сте намаслили повърхността ѝ, то падналият пармезан може да загори и да е трудно почистването впоследствие. Затова в този случай поръсете пармезана веднага щом разточите кората и с точилката минете отгоре, за да полепне добре към тестото. Тогава чак изрежете лентичките.

Изпечете гризините в предварително загрята на 200 градуса фурна за точно 15 минути.

Добър апетит с това хрупкаво удоволствие!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
15.07.2018 14:14
Мноого вкусна
2
0