Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с Тиквички и Патладжан

Булгур с Тиквички и Патладжан

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Булгур с Тиквички и Патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Постите или не - няма начин да не опитате този страхотен булгур на фурна"

Необходими Продукти

  • булгур - 200 г
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на филийки. Посолява се и се оставя за половин час, настрана, за да се премахне горчивият вкус. След това се измива и се нарязва на кубчета.

На кубчета нарязвате и тиквичката, а и останалите зеленчуци.

В тиган запържвате отначало лука, чесъна, моркова и чушката, а после патладжана и тиквичката.

Когато се задушат хубаво добавяте нарязания домат, черния пипер и магданоза. Посолявате на вкус, по желание може да сложите и универсална

подправка на вкус.

След две-три минути добавяте и измития и отцеден булгур. Задушавате го хубаво и наливате около 3 чаши топла вода.

Веднага изсипвате ястието в тава и го запичате за 15 минути или докато булгурът поеме водата хубаво.

Поднасяте топло...Върви с бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: