Заек с бял ориз на фурна

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
17/07/2018
"Досущ като пиле с ориз, но по-вкусно и ароматно - заек с ориз на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 684
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата78
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр., изчистен, питомен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • магданоз - за поръсване
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото се нарязва на порции и се слага с водата, сварява се до готовност, слага се сол на вкус и се разбърква.

Загрява се олио 2-3 супени лъжици и се запържва нарязаният лук, слага се щипка сол, оризът след 1-2 мин и се маха от огъня.

В тава се сипва оризът и лукът, нарежда се свареното месо, доливат се 4 ч.ч. от бульона, поръсва се с черен пипер, добавя се дафиновия лист.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

Накрая се поръсва с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар