Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб от лимец без месене

Хляб от лимец без месене

редакция:
Хляб от лимец без месене
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
"Здравето е на първо място, затова ви предлагаме изпитана рецепта за хляб от лимец, при това без месене"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г пълнозърнесто от едрозърнест
  • хладка вода - 400 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (без връх)
  • хималайска сол - 1 ч.л. (без връх)
  • ябълков оцет - 1 - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвате брашното и солта в купа и ги смесвате добре.

Отделно слагате содата и я заливате с оцета. Разбъркайте добре. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте, докато сместа шупне.

Използвайте кисело мляко с висока масленост или домашно, ако имате.

Изсипете при брашното и започнете да бъркате с лъжица, като добавяте постепенно водата. Тестото не се меси, става гъсто и лепкаво.

Изсипете във форма, покрита с хартия за печене или намазана с олио и поръсена с брашно. Загладете тестото в мокра лъжица или ръка, за да се получи гладка коричка.

Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 60 минути. Ако искате хлябът да стане с по-мека коричка, сложете съд с вода във фурната.

Когато е готов, извадете хляба, намажете го с вода и го завийте с кърпа.

Оставете го да изстине (нещо, което в къщи никога не успяваме да направим ;)

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за кекс с лимец или тези пухкави палачинки с лимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Хлябът стана вкусен , но остана суров във вътрешната част.Пелох го на 180-200 градуса около чяс и половина. Защо се получи така
19.08.2024 21:03
Анонимен
Анонимен
Страхотен стана благодаря
09.01.2024 04:11
Анонимен
Анонимен
На мен не може да се изпече вътре.Къде греша.
17.09.2023 15:12
Анонимен
Анонимен
Уникален! Благодаря!Всеки път ми се получава?
21.06.2023 20:40
Анонимен
Анонимен
Този хляб е прекрасен,вкъщи му добавяме и малко тиквени,слънчогледови семки и ким
27.04.2023 14:32
2
Анонимен
Анонимен
страхотен хляб
21.01.2023 22:50
1
Анонимен
Анонимен
Много вкусен и лесен хляб за правене! Благодаря!
17.10.2021 12:50
1
Ваня
Ваня
Много вкусен хляб се получи. Без месене и втасване. Благодаря за рецептата. Бързо, лесно и здравословно.
15.06.2020 22:19
4
1