Фритата със спанак и фета сирене

18/07/2018
"Обяд - аламинут - сочна фритата със свеж спанак и сирене фета, а изборът на подходяща салата оставяме във ваши ръце "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 657
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • спанак - 200гр., бейби спанак (изчистен и измит, подсушен въху кърпа)
  • фета - 200 г
  • босилек - няколко листенца
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • пармезан - за поръсване отгоре
  • олио - 2 с.л. за задушаване на спанака
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок тиган или тавичка, дълбока, но с дъно 20 см., задуша се за кратко спанака.

Рабиват се яйцата със солта на еднородна маса, отделно фетата се настъргва на едро ренде или се наронва на дребно.

Въху спанака се изливат яйцата и нароненото сирене, щипката черен пипер запържва се за 3мин. и се пъха в сгорещена фурна, като преди това се ръси и пармезана.

Щом се запече, до зачервяване - 10 мин., се изважда.

Отгоре се наръсват цели или нарязани листа босилек.

Фритатата се поднася със салата според сезона.

Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие 26 см.
18.50 лв.
Виж ››

Кухненските съдове с керамично покритие са любими на всяка домакиня, ето защо в кухнята има поне един тиган с такова. Алуминиевият тиган с керамично покритие дава възможност за здравословно готвене с по-малко мазнина, запазва вкуса и аромата на храната, има незалепващо покритие и се предлага в сладък зелен цвят. Все причини да го обикнете от пръв поглед.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар