Шафранов ориз с масло

30/07/2018
"Перфектната гарнитура за всяко печено месо - шафранов ориз с масло "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 610
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера разтопете маслото. Обелете лука и го нарежете на дребно. Задушете го в тенджерата.

Добавете ориза. Запържете до прозрачност.

Налейте бялото вино и изчакайте да изври алкохола.

Добавете подправките, разбъркайте и налейте водата.

Намалете котлона на ниска степен и без да бъркате, изчакайте да изври водата.

Готовия ориз захлупете с капак и изчакайте пет-десет минути.

Идеален за гарнитура на всякакъв вид меса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар