Телешки ребра в гърне

Телешки ребра в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 1. 5 кг
  • олио - за пържене
  • мащерка - 1 ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 30 - 40 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • телешки бульон - 500 - 750 мл
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 250 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме телешките ребра до златисто. Поставяме ги в глиненото гърне, а мазнината я запазваме.

Нарязваме морковите и праза на кръгчета, а лука на четвъртинки. Поставяме ги в мазнината от ребрата и ги запържваме.

Наливаме виното, бульона, доматеното пюре, поставяме и скилидките чесън, мащерката и черния пипер и оставяме да ври за около 3-4 минути.

Когато е готово прехвърляме в гърнето, като прибавяме и магданоза. Захлупваме с капака и поставяме във фурната и печем за около 2-3 часа.

Приготвяме си гъбите, като ги нарязваме и запържваме в тиган с масло. Поднасяме с гъбите като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: