Летен миш-маш с тученица

12/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 280
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семена, нарязваме на ленти, а после - на кубчета.

Лукът се почиства и нарязва на ситно, доматите /обелени/ се режат в купа на кубчета.

В тиган се загрява олио и запържваме лук, чесън и нарязани чушки с щипка сол, докато омекнат, като се бърка с дървена лопатка. Добавят се нарязани домати, отново се разбърква и овкусяваме с нужните подправки.

Готви се, докато изври течността от доматите, и като се мине с лопатката, да остава следа в тигана, както когато варите лютеница.

В купа се разбиват яйцата с натрошено сирене, сипваме в тигана и разбъркваме добре, докато се сгъсти ястието. Изключва се котлонът и поръсваме с магданоз, накрая се смесва с шепа листа без стеблата от тученицаат.

Страхотна лятна гозба, не е нищо нова, но е точно за сезона!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар