Лучени пърленки с кренвирш на тиган

13/08/2018
Йоли
отЙолиПомощник Готвач9878571
"Вкусни пърленки с каквото намерите в хладилника - ето на това му се казва успешна кулинарна импровизация "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на две на три и се смила в чопър заедно със сол на вкус.

След което се пасира.

В съд слагаме брашното, водата, бакпулвера и ванилията, добавяме лука и кренвирша.

Омесваме тестото. Оставяме тестото да отпочине около 30 минути.

След като тестото е втасало, разделяме го на няколко топки и ги разточваме.

В тиган загряваме 3 с.л. олио или зехтин и ги запържваме до готовност.

От дадените съставки се получават 8-10 бр. - в зависимост от големината, която желаете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар