Овнешко с прясна зелка

MarianaMarianaДжедай56193720
17/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 1 кг тллъсто
  • зелка - 1 бр. средно голяма
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • чушки - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на много тънки ивици и го посоляваме силно. Оставяме го да престои така поне час.

Междувременно нарязваме месото на еднакви кубчета и го пържим до зачервяване. Когато месото се запечата от всички страни, добавяме лука и пържим до омекването му.

Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода и прибавяме зелето, което сме изстискали много добре от собствената му вода.

Върху него нареждаме доматите, обелени и нарязани, както и ситно нарязаните пиперки. Подправяме и разбъркваме.

Оставяме ястието да се готви на умерен огън до изпаряване на излишната вода и омекване на зелето.

Поднасяме ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар