Пържен боб на тиган

Мария СимоваМария Симова
Ентусиаст
154
2
1175
16
18/08/2018
"Онази поговорка - Ако ще е боб, да е пържен - точно за този боб на тиган е писана май "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 581
  • Преглеждания за месеца2353
  • Преглеждания за седмицата790
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • зрял боб - 500 г бял
  • сминдух - 1 стрък
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • за запръжката
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пълна
  • джоджен - 2 с.л. пресен ситно нарязан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го поставете в тенджера със студена вода. Поставете го на силен огън на заври, 10 минути след като заври изхвърлете водата измийте и отново налейте студена вода.

Добавете клонката сминдух, дафиновия лист и олиото, поставете на слаб огън (ако го поставите на силен огън, ще се скаши) да ври до пълното му омекване. Прецедете боба и запазете водата му.

В тава налейте олиото за запръжка и то загрейте. Добавете ситно нарязаните лук и червена чушка, поръсете с щипка сол и пържите до пълното омекване на зеленчука.

Добавете брашното, джоджена и червения пипер последователно при непрекъснато бъркане.

Веднага сипете прецедения боб и разбъркайте добре. Добавяйте от собствената му чорба, докато боба се покрие с нея.

Посолете на вкус, поръсете с черен пипер на вкус и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, запичате за около 20 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар