Начин на приготвяне
Измийте боба и го поставете в тенджера със студена вода. Поставете го на силен огън на заври, 10 минути след като заври изхвърлете водата измийте и отново налейте студена вода.
Добавете клонката сминдух, дафиновия лист и олиото, поставете на слаб огън (ако го поставите на силен огън, ще се скаши) да ври до пълното му омекване. Прецедете боба и запазете водата му.
В тава налейте олиото за запръжка и то загрейте. Добавете ситно нарязаните лук и червена чушка, поръсете с щипка сол и пържите до пълното омекване на зеленчука.
Добавете брашното, джоджена и червения пипер последователно при непрекъснато бъркане.
Веднага сипете прецедения боб и разбъркайте добре. Добавяйте от собствената му чорба, докато боба се покрие с нея.
Посолете на вкус, поръсете с черен пипер на вкус и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, запичате за около 20 минути.