Друсани пукани чушлета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
289
1k
518
376
22/08/2018
"Табиетлийски пукани чушлета, които много, много ще ви допаднат "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 503
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата113
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • люти чушлета - 10 бр. (сорт Шипка)
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • магданоз - 2 с.л. (пресен) или чубрица (прясна)
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушлетата и ги цепнете на върха с нож.

Загрейте котлона и ги изпечете от всички страни.

През това време наситнете чесъна и магданоза/чубрицата.

След като опечете чушлетата, ги прехвърлете в гювече. Отгоре ги залейте с олиото и оцета.

Овкусете със солта, магданоза/чубрицата и чесъна.

Затворете гювечето и го раздрусайте, за да се овкусят равномерно чушлетата.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
Made in Bulgaria
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар