Пълнени пилешки бутчета със зеленчукова плънка

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
265
1k
578
443
23/08/2018
Приготвяне29 мин.
Готвене60 мин.
Общо89 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 834
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се обелва. Нарязва се на малки кубченца. Морковът също се обелва и нарязва на малки кубченца. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

В тиган се слага малко олио да загрее. Ситно нарязаните зеленчуци се сипват в тигана. Запържват се. Добавя се 1 чаша вода, за да се задушат и омекнат. Плънката е готова.

Картофите се обелват и измиват. Режат се на полукръгчета и след това на филийки. В тигана, в който бе приготвена плънката, се сипва още малко олио.

Слагат се картофите да се запържат. Добавя се чаша вода, за да омекнат. След като картофите са леко сготвени, се изсипват в тавичка. Овкусявят се със сол и черен пипер.

Правят се джобчета в пилешките бедра. Пълнят се със зеленчуковата плънка. Слагат се в тавичката с картофа, като леко се издълбават дупки в картофа. Поръсват се със сол и червен пипер.

Сипва се малко вода. Пече се до готовност.

Добре е да бедрата да се завъртят, за да се запекат и отдолу.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар