Пикантни Сармички

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
24/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно. В тиган се загрява зехтина и наситнените зеленчуци се запържват за пет - шест минути.

Оризът се измива в цедка под течаща вода три-четири пъти. Изцеден от водата, се добавя в тигана при зеленчуците.

Запържва се, докато поеме мазнината, поръсва се с подправки в количество на вкус и се наливат две чаени чаши вода.Температурата на котлона се намалява и оризът се оставя да къкри, докато поеме водата.

Взима се лозов лист, пълни се с две супени лъжици от плънката и се завива. Така се процедира и с останалите сарми.

Нареждат се в широка тенджера с дебело дъно, върху тях се слага обърната порцеланова чиния, която да ги притиска.

Налива се гореща вода над чинията и се варят на слаб котлон около 25 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар