Печен агнешки врат и плешка

Печен агнешки врат и плешка
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Няма нищо сложно в приготвянето на перфектното агнешко печене - трябват ви само свежи подправки и търпение"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка
  • агнешки врат
  • пресен лук - 1 връзка
  • девесил - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • олио - за овалване
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насичаме месото на порции и посоляваме. Оставяме така да престой около 2 часа.

В купа объркваме червен пипер, черен пипер и джоджен.

Всяка предварително осолено парче овалваме в сместа от всички страни и след това запечатваме, като овалваме в олио.

В голяма тава слагаме нарязаният наситно пресен лук, девесил.

Объркваме го със малко сол, червен пипер, черен пипер.

Върху него подреждаме порциите агнешко. След това наливаме вода до половината на месото в тавата.

Закриваме с алуминиево фолио и печем на слаба фурна 3 часа.

След като е готово, поднасяме на порции - може с дроб сарма, може и със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: