Соленки с лимец и извара

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач179463522
25/08/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо626
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • брашно - 3 ч.ч. тип 500
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 200 г
  • пармезан - 100 г настърган
  • суха мая - 7 г.
  • мазнина - 2 с.л. растителна
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, заедно със захарта, се разтварят в 1 ч.ч. топла вода. Изчаква се да шупне. Замесва се твърдо

тесто от брашната, пармезана, мазнината и маята.

Завива се с фолио и кърпа и престоява 2 ч. на топло. Прави се плънка от яйцата, изварата и 1 ч.л. сол /ако изварата е безсолна/.

Взема се топче от тестото и се разточва на питка, тънка 10–15 см. В средата се слага от плънката.

Краищата се намокрят с вода, прегъва се и се запечатва с виличка. Така приготвените соленки се нареждат върху хартия за печене и се намазват със зехтин.

Пекат се около 35 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар