Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирано пилешко филе със спагети и чеснов сос

Панирано пилешко филе със спагети и чеснов сос

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Панирано пилешко филе със спагети и чеснов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • спагети - 100 г, № 11
  • вода - 1 л.
  • сол - 1 ч.л.
  • Чеснов сос
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л. или олио
  • вода - 2 - 3 с.л. от спагетите
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л. лют
  • магданоз - 1 - 2 с.л. пресен
  • За хапките
  • пилешко филе - около 50 - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
  • царевичен флейкс - около 100 г натрошен
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят хапките, като филето се нарязва на хапки.

Яйцето се разбива с водата. Брашно се смесва с универсалната подправка.

Хапките първо се потaпят в брашното, после в яйцето и накрая в натрошения флейкс. Пържи се до златист цвят в загрятата мазнина. После се нарязва на филийки.

Спагетите се сваряват във водата и солта за около 6-7 минути.

Чесънът се почиства от люспите и жилката по средата. Сварява се във вода, докато омекне.

После се прецежда и слага в кана, прибавя се зехтинът, водата от спагетите, солта и се пасира.

По желание се прецежда, после се прибавя червеният пипер и ситно нарязаният магданоз.

Прибавят се сварените спагети и се разбърква.

В чиния за сервиране се поставят спагети, отгоре се поръсват с червен пипер и пресен магданоз.

Отстрани се подреждат нарязаните хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: