Постни кюфтенца с картофи и спанак

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
264
1k
576
434
30/08/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 645
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се оставя да се размрази. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета, за да се сварят по-бързо. Слагат се да се варят.

Чесънът се обелва и притиска на пресичка. След като картофът се свари, се отцежда водата. Пасира се на картофено пюре. Добавят се кимионът и индийското орехче. Добавят се чесънът и спанакът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Обърква се.

Добавя се брашно, колкото сместа да стане подходяща за оформянето на кюфтенца.

В дълбока чинийка се смесват царевично брашно и галета за панировка. С влажни ръце се оформят кюфтенца и се овалват в панировката.

Загрява се повечко мазнина. Кюфтенцата се пържат от двете страни. Изкарват се върху кухненса хартия, за да се отцеди повечето мазнина.

Получават се много сочни и вкусни кюфтенца.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар