Руло със сладко от праскови

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
30/08/2018
"Руло със сладко от праскови - Причина №1 никога, ама никога да не правим диети "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 221
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За пандишпановия блат
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • За сладкото от праскови
  • праскови - 5 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч
  • ванилия - 1 шушулка
  • За сметновия крем
  • готварска сметана - 300 мл
  • пудра захар - 50 г
  • бял шоколад - 100 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За приготвянето на пандишпановия блат, разбийте с миксер яйцата, захарта и брашното. Изсипете сместа в правоъгълна плоска тава, покрита с хартия за печене. И заравнете. Печете блата в предварително загрята фурна на 180 ° C за 20 минути.

Почистете прасковите от костилките и ги запечете във фурната за няколко минути.

През това време в дълбок тиган смесете водата и захарта и оставете течността да сгъсти. Нарежете на кубчета запечените праскови и ги добевете към захарния сироп. Оставете сладкото да поври.

Разбийте сметаната и я смесете с пудрата захар и пастата от ваниловата шушулка. Разтопете на водна баня шоколада.

Извадете пандипшановия блат и го навийте на руло, докато още е топъл. Отвийте рулото, полейте го със сиропа от сладкото, намажете със сметановия крем и навийте отново. Оставете рулото да се изстуди и го нарежете.

Гарнирайте със сладкото от праскови, белия шоколад и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар