Славянски Гювеч със свинско месо

31/08/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 329
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 - 800 г
  • лук - 2 глави
  • пиперки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
  • домати - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч. Баланс Крина
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Лука обелваме и нарязваме на ситно.

В тенджера сгорещяваме олиото, изсипваме в него лука заедно със свинското месо и запържваме за около 5-6 минути при непрекъснато бъркане.

Измиваме чушките и ги нарязваме на дебели ивици. Измиваме ориза и го отцеждаме. Измития и отцеден ориз и чушките ги добавяме към месото.

Добавяме солта, червения и черния пипер и разбъркваме добре.

Доматите обелваме и нарязваме на кубчета, след което също ги добавяме към сместа, като разбъркваме.

След като сместа остане само на мазнина, я изсипваме в тава, добавяме 2 чаени чаши вода, магданоза и печем във фурна за около 40-50 минути до пълна готовност на ориза и месото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар