Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лука и босилека, а пресните чушки нарежете на по-големи парченца. Сухото чушле натрошете. Към всичко това добавете розмарина и разбъркайте.
Задушете в зехтина за 5-7 минути с малко сол, за да омекнат зеленчуците и след това прецедете от водичката, която са отделили при задушаването.
Разбийте яйцата със солта и добавете сметаната, настъргания пармезан и листенцата прясна мента - накълцани или цели, ако са малки.
Смесете до хомогенност зеленчуците с яйцата и прехвърлете в намазнена обилно тавичка, форма за тарт или тиган с метална дръжка, подходящ за печене във фурна.
Поставете на котлона при слаб до умерен огън за кратко, докато побелее по краищата, след това
пъхнете в загрята на 185 градуса фурна за около 15 минути или до приятен загар.
Нарежете на триъгълници и поднесете фритатата топла.
Добър апетит!
Коментари