Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата с чушки и ароматни подправки

Фритата с чушки и ароматни подправки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фритата с чушки и ароматни подправки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Фритата с куп изненади - ще разберете какви, като си я приготвите"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • чушки - 3 бр. зелени (200 г)
  • чушки - 1 бр. червена, голяма (100 - 120 г)
  • чушки - 1 бр. суха, червена
  • лук - 1 глава (200 г)
  • зехтин - около 30 мл
  • пармезан - 70 г настърган
  • сметана - 60 г заквасена или готварска
  • мента - 3 - 4 свежи клонки (листата)
  • босилек - 3 - 4 свежи клонки (листата)
  • розмарин - 1 с.л. или на вкус (сушен)
  • сол - 1 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно лука и босилека, а пресните чушки нарежете на по-големи парченца. Сухото чушле натрошете. Към всичко това добавете розмарина и разбъркайте.

Задушете в зехтина за 5-7 минути с малко сол, за да омекнат зеленчуците и след това прецедете от водичката, която са отделили при задушаването.

Разбийте яйцата със солта и добавете сметаната, настъргания пармезан и листенцата прясна мента - накълцани или цели, ако са малки.

Смесете до хомогенност зеленчуците с яйцата и прехвърлете в намазнена обилно тавичка, форма за тарт или тиган с метална дръжка, подходящ за печене във фурна.

Поставете на котлона при слаб до умерен огън за кратко, докато побелее по краищата, след това

пъхнете в загрята на 185 градуса фурна за около 15 минути или до приятен загар.

Нарежете на триъгълници и поднесете фритатата топла.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пропуснала съм да добавя в рецептата, че може да се сложи и щипка шафран (по желание).
04.09.2018 19:09