Начин на приготвяне
Натрошава се маята в хладка вода, разбърква се със захарта и две супени лъжици брашно.
Оставя се 10-15 минути да се активира и сипваме в средата на брашното.Добавят се останалите продукти и се замесва средно меко тесто.
Оставя се да втаса, покрито с кърпа 1 час на топло. Разделя се на три равни части. Приготвя се плънката, като се смесва в купа извара, риган, сол на вкус и настърган кашкавал.
Първата топка се разделя на две части и всяка се точи на правоъгълна кора, намазва се с олио, поръсваме с част от плънката. Нареждат се една върху друга и отгоре се нарязва странично на ленти по 1 см. Сплитаме лентите в средата и завиваме на охлюв в центъра на тава 28 см намазана с мазнина.
Втората и трета част се разточват отново на правоъгълник около 30 на 20 см, намазани с олио и плънка се навиват на две рула. Всяко се усуква и нарежда от двете страни на тавата.
Оставя се да втаса още 30 минути да напълни тавата и тогава се намазва с разбит с олио жълтък и малко вода. Поръсваме със семена и печем в загрята фурна на 170 градуса около 40-50 минути до готовност.