Пържен меджид

08/09/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • меджид - 1 кг
  • царевично брашно - 1/2 с.л.
  • пшенично брашно - 3 с.л.
  • сол - 3 щипки
  • олио - за пържене
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре рибата от вътрешностите и я измиваме много добре.

Смесете равни части царевично и пшенично брашно и добавете солта.

Вземаме тиган с незалепващо покритие и с дебело дъно, за да се поддържа равномерна температура.

Налейте олио около 1 см. и го загрейте на котлона.

Загряването на олиото е от решаващо значение, когато се пържи риба, защото ако не е достатъчно горещо, когато започнем пърженето, месото ще поеме твърде много от мазнината и рибата ще остане мека.

Рибата я поставяме в тигана и около 4-5 мин. вече трябва да е станала от едната страна, тогава обръщаме от другата.

Готовата риба поставяме на кухненска хартия и след това сервираме с резен лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар