Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб сърце без месене

Плосък хляб сърце без месене

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23103611
Плосък хляб сърце без месене
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Показваме обичта към любимите си хора, започвайки от хляба с форма на сърце"

Необходими Продукти

  • брашно - 490 г /250 г пшенично брашно, 240 г пълнозърнести трици/
  • суха мая - 1 пакет
  • топла вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се кръгла купа с капак, която се затваря херметически.

Брашното /2-та вида брашно/, солта и захарта се слагат в купата.

Добавят се зехтинът и сухата мая. Добавя се топлата вода. Купата се затваря добре. Започват да се правят въртеливи движения с двете ръце, като тази задача може да се възложи и на някой мъж.

Тези движения се повтарят до оформянето на тесто. Необходими са около 5 минути и здрави ръце. Получава се лепкаво тесто.

Подготвя се формата с хартия за печене.

Тестото се изсипва във формата без допълнително доомесване и оформяне на тестото.

Печете лесния плосък хляб до готовност.

Плоския хляб сърце без месене е готов и кухнята дори не е изцапана.

Напръсква се с малко водичка и се покрива с месал за кратко.

Вземете шарена сол и нападайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев
След замесването, тестот се оставя в купата с херметически капак, за да втаса до отваряне на капака от втасваането.
07.09.2020 11:19