Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен тиквен сладкиш

Постен тиквен сладкиш

Постен тиквен сладкиш
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вкусни сладкиши по време на пости или как да приготвим постен тиквен сладкиш"

Необходими Продукти

  • тиква - 2/3 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. тръстикова
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 шепа
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на средно ситни кубчета.

Кафявата тръстикова захар, разтваряме в определената водичка, разбъркваме хубаво, за да няма бучки (защото при печенето бучките се карамелизират), и я добавяме към тиквата.

Смесваме ги и оставяме за 5 минути тиквата да поеме сладостта на захарта. Овкусяваме с канелата и поръсваме орехите (на едро - ядките, счупени на две).

След което постепенно добавяме брашното, като бъркаме усилено с голяма дървена лъжица. В намазнена тавичка и напудрена с брашно, застиламе равномерно сместа и печем около 35 минути на 200 градуса.

Тъй като не слагаме набухватели в този сладкиш, се получава плътен, като тиквата омекотява с влажността си и ароматизира с прекрасния си аромат!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: