Ръжен хляб

Моника ИвановаМоника ИвановаГотвач21410461
14/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 182
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако киселото мляко е в хладилник, се изважда, за да стане на стайна температура, прехвърля се в по-голям съд и се добавя содата, разбърква се, докато шупне.

В голяма купа изсипвате брашното заедно със семената и правите кладенче, в което изсипвате киселото мляко и разбърквате, накрая добавяте и зехтина, след което разбърквате отново и оставяте да почине за около 30-40 минути.

Пече се в загрята фурна на 220 градуса първите 20 минути, след което градусите се намалят на 180 и се пече до готовност - зависи от дебелината, която ще се получи /приблизително около 60 минути/.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар