Трътки с майонезено-горчичен сос

14/09/2018
Виктория
отВикторияПомощник Готвач134575
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки трътки - 500 г
  • замразени зеленчуци - 450 г (броколи, моркови, карфиол)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • майонеза - 5 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се размразяват. Отцеждат се от водата. В тиган се загрява малко олио. Добавят се трътките. Пържат се до златисто. Отстраняват се от тигана. Овкусяват се със сол.

Отстранява се част от пусната от трътките мазнина от тигана. Добавят се зеленчуците да се запържат. Овкусяват се със сол. Прибавят се към трътките.

Чесънът се изчиства и разрязва на половина. Нарязва се на филийки - полукръгчета. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

В купа се слагат майонезата и горчицата. Добавят се магданозът и чесънът. Овкусява се с черен пипер. Разбърква се.

Майонезеният сос се прибавя към трътките и зеленчуците. Разбърква се.

Не бива да се прекалява с това ястие.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар