Начин на приготвяне
Патладжанът се измива и нарязва на ивици, без да се бели.
В тиган с малко зехтин се запържва нарязаните на ситно глава лук и чесъна.
Добавят се ивичките патладжан и нарязаните на лентички чушки. Запържват се за 7 - 8 минути, след което се добавя отцеденият от водата
нахут. Поръсва се с червен пипер и сол.
Питките за Бурито се загряват на сух тиган за няколко минути и от двете страни. Пълнят се с плънката и се завиват.
За салсата доматите се обелват и настъргват на ренде. Червеният лук и изчистената от семките люта чушка се нарязват на много ситно. Полива се със сок от лайм, поръсва се със сол и сух кориандър и се разбърква добре.
Буритото се поднасят с малка купичка салса.
Буритото с Патладжан и Нахут е много вкусно!
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни мексикански предложения като гуакамоле или кесадия.