Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Бурито с патладжан и нахут

Бурито с патладжан и нахут

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Бурито с патладжан и нахут2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки ‏
  • кромид лук - 1 глава
  • патладжани - 1 бр.
  • нахут - 1 консерва (около 400 г) ‏
  • кориандър - 1 с.л. сух
  • ‏червен пипер - 1 ч.л.
  • мексиканско бурито - 6 бр. питки
  • сол
  • за салцата
  • ‏домати - 4 бр.
  • ‏червен лук - 1 глава
  • кориандър - 1 с.л. сух
  • люти чушки - 1 бр. ‏
  • лайм - 1 бр. ‏
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и нарязва на ивици, без да се бели.

В тиган с малко зехтин се запържва нарязаните на ситно глава лук и чесъна.

Добавят се ивичките патладжан и нарязаните на лентички чушки. Запържват се за 7 - 8 минути, след което се добавя отцеденият от водата

нахут. Поръсва се с червен пипер и сол.

Питките за Бурито се загряват на сух тиган за няколко минути и от двете страни. Пълнят се с плънката и се завиват.

За салсата доматите се обелват и настъргват на ренде. Червеният лук и изчистената от семките люта чушка се нарязват на много ситно. Полива се със сок от лайм, поръсва се със сол и сух кориандър и се разбърква добре.

Буритото се поднасят с малка купичка салса.

Буритото с Патладжан и Нахут е много вкусно!

Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни мексикански предложения като гуакамоле или кесадия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: