Лаврак със специална марината на скара

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41317322182
15/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 450
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът се почиства и измива добре. След като се отцеди от водата, се поставя в приготвената марината.

В купа смесваме зехтина, сока от един лимон, бял пипер, риган, розмарин, горчица, пикантина и пушена сол. Разбиваме всички съставки с тел.

С получената марината намазваме лаврака отвътре и отвън добре. Оставяме рибата за около 30 мин на хладно.

Печем на загрята и намаслена скара от двете страни. Добре е да използваме алуминиево фолио при печенето, за да може рибата да се изпече добре.

При сервиране гарнирайте с картофи (салата, печени, пържени) по ваше желание, пресни зеленчуци или на скара.

Допълнете платото с лимонов резен или готов лимонов сос.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар