Хрупкави Солети с Шоколад

16/09/2018
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо61
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пълнозърнестото брашно с хималайска сол и шарлан. Активираме содата с ябълковия оцет и ги прибавяме към останалите продукти.

С хладка вода замесваме съставките в чудно меко тесто, което месим продължително време.

Разточваме средно тънки фитили и ги завъртаме в причудливи формички, като например капки и сърчица. В предварително намазнена тавичка ги нареждаме едни до други с леко разстояние.

Намазваме повърхността им с шарлан и ги слагаме да се печат за около 10 минутки на 200 градуса.

Докато се печат солетите, разтапяне на водна баня кувертюра. Разбъркваме до леко сгъстяване. Изстиналите солети потапяме в шоколада, овъргалваме ги, леко ги изтръскваме и ги оставяме да се охладят и стегнат.

Поднасяме шоколадовите солети охладени! Подходящи са за специални поводи!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар