Начин на приготвяне
Замесва се тесто, като маята се размива във водата, постепенно се добавя пресято брашно.
Меси се нелепнещо тесто, което се разделя на три части. Това тесто не втасва, всяка част се разточва 2 мм, не повече.
Намазва се с маслото, слага се пълнежа, като за него всичко се смесва. След това се навива на стегнато руло и се усуква.
Нарежда се по-рехаво в намазнена тава около 30 см., или на хартия за печене. Намазва се с мазнина, така се прави и с другите две части.
Втасва около 30 минути и се пече в загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути. Ако има нужда се покрива с хартия по време на печенето, за да не изгори отгоре.
След печене се охлажда около 5 часа и се сиропира със захарта и водата, които са кипнали на котлона.
Охладената баница се залива с топъл сироп, след това се покрива със стреч фолио. Консумира се след 24 часа.