Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Усукана сиропирана сладка баница

Усукана сиропирана сладка баница

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Усукана сиропирана сладка баница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Сиропирана сладка баница, която предизвиква усмивки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясна мая - 25 г
  • вода - 50 мл хладка
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • сода - 1 щипка, по желание
  • брашно - около 550 г + допълнително
  • За плънката
  • сирене - около 300 г натрошено
  • масло - 65 г
  • за сиропа
  • вода - 2 л
  • захар - 800 г
  • масло - 50 г по желание
  • лимонов сок - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто, като маята се размива във водата, постепенно се добавя пресято брашно.

Меси се нелепнещо тесто, което се разделя на три части. Това тесто не втасва, всяка част се разточва 2 мм, не повече.

Намазва се с маслото, слага се пълнежа, като за него всичко се смесва. След това се навива на стегнато руло и се усуква.

Нарежда се по-рехаво в намазнена тава около 30 см., или на хартия за печене. Намазва се с мазнина, така се прави и с другите две части.

Втасва около 30 минути и се пече в загрята фурна на 180 градуса около 40-45 минути. Ако има нужда се покрива с хартия по време на печенето, за да не изгори отгоре.

След печене се охлажда около 5 часа и се сиропира със захарта и водата, които са кипнали на котлона.

Охладената баница се залива с топъл сироп, след това се покрива със стреч фолио. Консумира се след 24 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: