Домашен Флан с бял хляб

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
20/09/2018
"Ако ви остане хляб у дома, оползотворете филийките в домашен флан - цялото семейство ще се удиви от идеята ви"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 200 г кристална
  • прясно мляко - 850 мл
  • хляб - 300 г от франзела
  • лимонова кора - 1 с. л. настъргана
  • захар - 100 г за карамел
* мерки и количества
Крем Карамел

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса.

Дълбока и широка форма за печене.

1. Карамел

В касерола се изсипва захарта по рецепта за карамела. Стопява се до карамелизирането ѝ. Излива се във формата и се разпределя из стените ѝ. Последното е важно и идеята е при обръщане на флана стените му да са в карамел.

2. Добре е франзелата да е преседяла поне два дни, да е по-стара, за да може да попие добре млякото. Първо се нарязва на кубчета и се залива с цялото мляко. Добре се разбърква, за да се напоят кубчетата хляб. Ако се прецени, че млякото не е достатъчно, може да се добавят още няколко супени лъжици.

Разбиват се яйцата с телена бъркалка, добавя се лимоновата кора, захарта. Сместа се излива върху хлебните кубчета. Разбърква се много добре. Цялата смес се изсипва във формата върху карамела, да е почти до горе изпълнена.

Пече се на водна баня на 180 градуса за около 60 мин. Отгоре трябва хубаво да се запече. В зависимост от фурната може да се пече повече или по-малко.

Изважда се фурната и се оставя за кратко да се охлади. Обръща се върху подходяща чиния. Сервира се с топка сметана или сладолед.

Източник: Recetas de cocina

Много често ми остава хляб и съответно се изхвърля. Намерих точната рецепта за флан с малко поостарял бял хляб. Получи се много добър сладкиш, сочен и с чудесен вкус от карамела.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар