Стерилизирани лозови листа

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
21/09/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 139
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • лозови листа - 60 - 80 бр. млади
  • оцет - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • синапено семе - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • бахар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата се измиват със студена вода и се оставят да се изцедят.

В подходящ съд се приготвя саламура от 1 литър вода, 100 мл оцет, 2 с.л. захар, по 1 супена лъжица сол и подправките - синапено семе, бахар и черен пипер.

Когато саламурата заври, в нея се пускат навитите на руло 20 броя лозови листа, завързани с канап, оставят се само докато си променят леко цвета. Изваждат се от саламурата и се прехвърлят в тава.

Отстранява се канапа и рулцата от листата се нареждат в бурканчета и се допълват с прецедената течност от саламурата.

Стерилизират се за 1-2 минути след завирането на водата и веднага се изваждат. Обръщат се с капачките надолу докато изстинат и след това се прибират на хладно и тъмно място.

Могат да се използват както за приготвянето на сърми, така и като допълнителна съставка към вкусни гозби и ястия с месо.

Цветни капачки за стандартни буркани - ф53-23%
За вашата зимнина препоръчваме:
Цветни капачки за стандартни буркани - ф53
3.25 лв.
2.50 лв.
Виж ››

Каквото и да ви говорят - най-вкусната зимнина се затваря с помощта на тези качествени цветни капачки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар