Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Бърз и лесен ябълков сладкиш

Бърз и лесен ябълков сладкиш

редакция:
TonisitaTonisita
Новак
337
Бърз и лесен ябълков сладкиш1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Време е за един много лесен и сочен ябълков сладкиш с нежен аромат на ванилия и канела."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. (разтопено)
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 гр.)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 4 - 5(може и 6, ако искате да има повече плод)
  • ванилия
  • За украса
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта докато стане пухкава смес. Постепенно се прибавят олиото и разтопеното масло, канелата, ванилията, бакпулувера и брашното.

По желание може да добавите и ромова есенция. Ябълките се прибавят последни. Получава се много гъста смес.

Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с малко брашно тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Накрая поръсвате готовия ябълков сладкиш с пудра захар.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за ябълков кекс, сочен ябълков пай или този ябълков щрудел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
520
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

:)
:)
Опитах и аз ,смятайки ,4е ще е нещо мн. добро .уви .това е най-кофти нещото ,което някога съм правила .Първо захарта явно е пове4е от необходимото .Стана толкова сладък ,4е по4ти беше трудно да се яде имайки в предвид ,4е ябълките с които правих сладкиша бяха кисели .А и времето за пе4ене на 180 градуса не е 30 мин, а 45 мин. Въобще с една дума -" не правете това вкъщи " :),не си заслужава .
02.10.2013 15:07
12
Калина Каменова
Калина Каменова
При мен се получи идеално! Аз нарязах ябълките на малки кубчета и ги разбърках със сместа. Много вкусен сладкиш! Препоръчвам Ви го!
10.09.2013 15:08
3
Елена
Елена
Моля уточнете, ябълките настъргани ли са, на резени или на дребни кубчета?
16.06.2013 11:00
1
Stanislava
Stanislava
Много добре ми се получи!Снимката няма никакво значение...
16.03.2013 17:29
кирилка
кирилка
хареса ми
10.03.2013 15:30
1
Tonisita
Tonisita
Съжалявам, нямам снимка, но принципно се получава подобно, само че плодовете не са само отгоре, ами и в самото тесто, а ядки и стафиди винаги могат да се добавят по желание :)
10.03.2013 02:09
mimi
mimi
Хубаво ще е снимката да е реална.Това което се описва няма нищо общо с това което сте показали, изглежда по съвсем различен начин.
09.03.2013 18:09
2