Пържена Лютика

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Пържена Лютика
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
25/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Лютика, както я правят в Северозапада, а вие грабвайте филийка хляб и идвайте да я проверим как е на вкус"

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр.
  • пиперки - 1.5 кг
  • домати - 2 бр.
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките, обелваме и нарязваме на ленти.

Лука нарязваме на ситно, а домата белим и него също на ситно.

Лютите чушки изпичаме, белим и почистваме от семките.

В подходящ съд на котлона поставяме олиото заедно с лука да се задуши.

След като се задуши, прибавяме и пипера, а след него - и доматите.

Накрая прибавяме лютивите пиперки, нарязани на дребно.

Отстраняваме от котлона и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно !
19.08.2021 20:09