Пенерлия

29/09/2018
Памела
отПамелаНовак2
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 102
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото брашно сипете маята, добавете яйцето, солта.

Долейте вода и постепенно замесете меко тесто.

Разточете го на кръгла кора и набрашнявайте при нужда.

Яйцата с натрошеното сирене разбийте в купа за плънка.

Разточената кора намажете с масло, разпределете плънката и навийте внимателно на руло. От него нарежете парчета с дебелина около 4 пръста.

Единият им край се топва в брашно и се подреждат в намазнена тава с малко разстояние, защото ще се надуе.

Оставете да втаса хубаво. След това върху всяко парче сложете парче масло и пъхнете да се пече за 40 минути на 180 градуса.

Готовата Пенерлия напръскайте с вода и увийте с кърпа, за да се задуши.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар