Свинско с праз и шафран

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2241k7506
Свинско с праз и шафран
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднесете свинското с праз и шафран с гарнитура от ориз, картофено пюре или хляб. Това ястие е чудесно за топло семейно хапване!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бут
  • праз - 3 стр.
  • лук - 1 малка гл.
  • чесън - 2 - 3 ск.
  • шафран - 1 щ.
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • готварска сметана - 200 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете свинското със сол и черен пипер. В голям тиган или тенджера загрейте зехтина и запържете месото до златисто. Извадете го от тигана и го оставете настрана.

В същия съд добавете още малко мазнина, ако е необходимо, и задушете лука и чесъна до омекване. След това добавете праза и гответе още няколко минути, докато омекне.

Върнете свинското в съда, добавете червения пипер и разбъркайте добре. Налейте бялото вино и оставете да се готви 3-4 минути, за да се изпари алкохолът.

Добавете накиснатия шафран заедно с течността, в която е киснал. Намалете огъня и налейте сметаната. Разбъркайте добре и оставете ястието да къкри на слаб огън около 20-25 минути, докато месото стане крехко, а сосът се сгъсти.

Опитайте на вкус свинското с праз и добавете сол или черен пипер, ако е необходимо. Поръсете с пресен магданоз, ако ви харесва.

Поднесете свинското с праз и шафран с гарнитура от ориз, вкусно картофено пюре или хляб. Това ястие е чудесно за топло семейно хапване!

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: