Лимецов хляб с квас в хлебопекарна

03/10/2018
"Изпитана рецепта за здравословен лимецов хляб в хлебопекарна - при това с квас "
Приготвяне30 мин.
Готвене145 мин.
Общо175 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 919
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 250 г
  • брашно - 100 г бяло
  • жива мая - 18 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • вода - 200 мл
  • ядки - 1 с.л. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кваса от живата мая, като я разтворите в една чаша с малко водичка и лъжичката кафява захар. Добавете брашно, колкото да стане гъста каша.

Разбъркайте добре, докато се смесят всички продукти и оставете встрани. Изчакайте да шупне и изпълни цялата чаша. Само тогава вашият квас е готов.

Включете хлебопекарната. Задайте програмата за бърз хляб (при мен тази програма е 2. 15 ч., в никакъв случай по-малко от това време). Сложете всички течни съставки, солта, кваса и най- отгоре брашното.

Задайте старт и изчакайте първия сигнал (при мен е след 25 минути). Сложете микса от ядки. Когато спре да бърка, отворете хлебопекарната.

Направете малки разрези по хляба и поръсете с черен сусам, бял сусам, мак....каквото имате. Изчакайте хляба да се изпече. Оставете го 5- 10 минути вътре и веднага след това го извадете.

Завийте с памучна кърпа и изчакайте да изстине напълно. В никакъв случай не режете хляба, докато е топъл!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар