Телешко филе задушено

MarianaMariana
Джедай
561
783
2k
03/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковаме телешкото филе със скилидки чесън, сланина и нарязани на тънки ивици моркови.

Посоляваме го от всички страни и го запържваме в сгорещената мас.

Когато се зачерви отвсякъде, го изваждаме, а в мазнината пускаме ситно нарязаните зеленчуци и ги запържваме до омекване. След това ги поръсваме с брашното, запържваме за кратко, ръсваме червения пипер и разреждаме запръжката с виното, в което е размита доматената паста.

Когато виното се поизпари, връщаме месото, наливаме вода, колкото да го покрие и варим до готовност на месото.

Поднасяме телешкото задушено, нарязано на тънки филийки с обилно количество сос.

Чук за месо с брадвичка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар