Печена агнешка главичка

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Печена агнешка главичка
Снимка: Анонимен
1 / 7
03/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Специално за онези, които обичат специалитетите на селската кухня - хрупкава печена агнешка главичка"

Необходими Продукти

  • агнешка глава - 1 - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л. или кафява захар
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • сол
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • девесил - китка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени агнешки главички се слагат в тенджера, заливат се със студена вода, чаена лъжица сол, 5-6 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар и китка девесил. Слага се на котлона и ври поне 30-40 минути.

В купа се смесва олиото, оцета, червения пипер, сол, меда, смлените черен пипер, кориандър и кимион и всичко се разбърква хубаво.

Сварените и охладени агнешки главички се прехвърлят в тава, намазват се със сместа от купата и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна на средна решетка. При необходимост тавата се сваля в долната част на фурната и главичките се изпичат до готовност.

Гарнитурата е по ваш вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: