Пилешки бутчета в гювеч

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
21/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 756
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват със студена вода. Прави се кашичка от червения пипер, черен пипер, кимион, олио и пресованите скилидки чесън. С маринатата се намазват хубаво бутчетата.

В леко намаслен гювеч се изсипват грахът, целите печурки (ако са по-големи, се разполовяват), обелените и нарязани картофи и морков, наситнения праз, почистените от семената и нарязани на ситно жълта и червена чушка. Поръсват се с малко сол, черен пипер и кимион, струйка олио и се разбъркват. Налива се 1 ч.ч. вода и отгоре се нареждат бутчетата.

Гювечът се похлупва и се слага в студена фурна. Фурната се загрява на 180 - 200 градуса и включен вентилатор. Пекат се около 1 час и 20 минути.

Печените бутчета се разпределят в порционни чинии, гарнират се с зеленчуците.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар