Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват със студена вода. Прави се кашичка от червения пипер, черен пипер, кимион, олио и пресованите скилидки чесън. С маринатата се намазват хубаво бутчетата.
В леко намаслен гювеч се изсипват грахът, целите печурки (ако са по-големи, се разполовяват), обелените и нарязани картофи и морков, наситнения праз, почистените от семената и нарязани на ситно жълта и червена чушка. Поръсват се с малко сол, черен пипер и кимион, струйка олио и се разбъркват. Налива се 1 ч.ч. вода и отгоре се нареждат бутчетата.
Гювечът се похлупва и се слага в студена фурна. Фурната се загрява на 180 - 200 градуса и включен вентилатор. Пекат се около 1 час и 20 минути.
Печените бутчета се разпределят в порционни чинии, гарнират се с зеленчуците.
Добър апетит!
Коментари