Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с Брашно от Нахут

Пица с Брашно от Нахут

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пица с Брашно от Нахут3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 350 г
  • брашно от нахут - 150 г
  • суха мая - 1 бр. на Йоткер
  • пшеничен грис - 1 с.л.
  • вода - 300 мл.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол - 16 г
  • захар - 8 г
  • За гарниране
  • домашен кетчуп - 320 мл (по рецепта)
  • царевица - 1 консерва
  • моцарела - 20 бр. бейби
  • шунка - 150 г
  • гъби - 150 г от консерва
  • маслини - 10 бр. черни
  • маслини - 10 бр. зелени
  • риган - за поръсване
  • риган - пресен за аранжиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме базовото тесто, като за целта пресяваме двата вида брашно 2 пъти. Прибавяме солта и царевичния грис.

В хладката вода активираме маята със захарта. След като шупне я изсипваме в кладенчето от брашно и добавяме зехтина.

Омесваме меко и еластично тесто. Обвиваме в намаслено фолио за свежо съхранение. Поставяме тестото в хладилник за 2-3 часа.

След като го извадим, го оставяме го за 1 час на стайна температура. Разделяме тестото на 4 топки. Покриваме ги с фолио и оставяме да удвоят обема си.

Набрашняваме плота с брашно и разточваме 2 пици с дебелина 1 см. Разстиламе всяка от тях в плоска тава за пица, която предварително сме напръскали със спрей мазнина. Отгоре гарнираме с домашния кетчуп и поръсваме със сушен риган.

Маслините обезкостяваме и нарязваме. Гъбите режем на шайби, а шунката на кубчета.

Подреждаме върху тестото отцедената царевица, шунката, гъбите, маслините и моцарелата. Печем в предварително загрята фурна до готовност. Аранжираме я с няколко стръкчета пресен риган.

Съвет: Не упоменавам градуси на печене и време на термична обработка, защото всеки разполага с различна печка и фурна - на вентилатор или без. Смятам, че всеки наричащ себе си хоби кулинар може да прецени кога тестото е изпечено и пицата е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: